Daphne Cuppens

De halve marathon van Eindhoven voor mam en NAH

Onderzoek van het RIVM (2018) laat zien dat de komende decennia steeds meer mensen te maken krijgen met een hersenaandoening. Helaas behoort mijn lieve moeder ook tot deze groep; zij is eerder dit jaar geheel plotseling overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. We hebben geen kans gehad om echt afscheid van haar te nemen, en het doet mij immens veel pijn om te realiseren dat ik haar ongeveer twee weken voordat ze overleed voor het laatst echt heb gesproken. Mam was een rots in de branding, de Vrede zelve, altijd behulpzaam en daarmee ook enorm geliefd. Naast broers en zussen laat ze een groot gat achter bij pap, vijf kinderen en haar dierbare valkparkiet. 

Op 9 oktober loop ik de halve marathon van Eindhoven ter ere van haar. Hardlopen helpt mij in deze enorm zware tijd om alles een plekje te geven en geeft me het gevoel dat ik op deze manier nog iets voor haar kan doen. Daarnaast vraag ik met deze actie meer aandacht voor (onderzoek naar) NAH in het algemeen, omdat waar het voor 'ons mam' te laat is, dit voor anderen niet hoeft te zijn. 

Ik wil iedereen die tot nu toe al heeft gedoneerd of op een andere manier heeft bijgedragen aan deze actie oprecht bedanken voor de steun en lieve woorden. 

 

Totaal opgehaald bedrag: € 910
Streefbedrag: € 500

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 30

Christa en Johan

07-10-2022
€ 15

Anoniem

06-10-2022
€ 10

Maaike

06-10-2022

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Voorkomen

Gezond leven betekent gezonde hersenen. Daarom zet Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en bewegen tot mentale uitdaging.

Behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Zo willen wij behandeling en minder ziektelast bij hersenaandoeningen waarmaken.

Meedoen

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen.

Lees meer