Go Ahead

Our captain, one family

Bas Kuipers vraagt aandacht voor hersenonderzoek

“Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer.” Het waren woorden die dwars door de ziel sneden toen Bas Kuipers op 15 oktober 2022 direct na afloop van Go Ahead Eagles - sc Heerenveen ESPN-verslaggever Hans Kraay te woord stond. De Eagles-aanvoerder vertelde dat zijn vader drie dagen eerder twee hersenbloedingen had gehad en dat de dokters niets meer voor hem konden doen.

Daags na Go Ahead Eagles - sc Heerenveen overleed de vader van Bas. Om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek – en op die manier andere mensen het lot van zijn vader mogelijk te kunnen besparen – staat de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Groningen op initiatief van de Eagles-captain in het teken van de Hersenstichting.

De wedstrijdshirts die de spelers van Go Ahead Eagles tegen FC Groningen dragen, worden na afloop van het duel geveild via MatchWornShirt.com. De opbrengst van de shirtveiling komt ten goede aan de Hersenstichting. Ook is het mogelijk om geld te doneren aan de Hersenstichting via de 'doneer nu' knop op deze pagina.

Namens Bas en de Hersenstichting: veel plezier bij Go Ahead Eagles - FC Groningen en alvast heel veel dank voor je bijdrage!

Totaal opgehaald bedrag: € 2.470
Streefbedrag: € 2.000
Nog te gaan

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 20

Namens supporters op fanplein

24-05-2023
€ 40

Laetitia

18-05-2023
€ 30

Joep

11-05-2023

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer