Dag 64: Mentale training

Dag lieve allemaal! Wat ontzettend fijn om te zien dat er zoveel mensen zijn die mij en de Hersenstichting steunen, zowel mentaal als financieel. Jullie hebben al meer dan 1000 euro gedoneerd, en daar ben ik ontzettend blij mee! Het streefbedrag is 2000 euro, en dat is gigantisch hoog, maar mijn motto is: als je je doel haalt, heb je hem te laag gesteld. Ondertussen ga ik natuurlijk door met het zoeken van sponsoren én met trainen...

Deze week had ik een gigantisch hectische week: slecht gegeten en slecht geslapen en dat zag ik gelijk terug in mijn trainingen: een te hoge hartslag en daardoor minder energie en slechtere tijden. Daar komt nog bij dat de datum 20 oktober steeds dichterbij komt en dat zorgt ook voor mentale onrust.

Ik start mijn wekelijkse rondje om Spaarndam. Ik loop de kade af langs het Spaarne. Het is heerlijk weer, nog niet druk. Al lopend, blijf ik ontevreden op mijn hartslagmeter kijken. "Gaat het wel lukken?" "Zal ik geen blessure krijgen onderweg?" "Trekt mijn hart dit wel, zo lang lopen?" "Kan ik mijn eigen wedstrijd lopen, met zo veel mensen?" "Lukt het om mijn hartslag laag te houden?" De zon schittert op het water.  Dan wordt mijn blik getrokken naar 10 grote witte letters op de voorkant van een schip. "Vertrouwen", is de naam van het vrachtschip waar ik al tientallen keren langs ben gelopen. Nooit eerder viel mij deze naam op. Is het een seintje van boven? Van mams en paps die mij op subtiele manier een hart onder de riem steken? 

Met die gedachte loop ik richting Mooie Nel. Ondertussen kijk ik weer op mijn hartstlagmeter. Dat gaat de goede kant op. Ik kan dit. Ik ga dit gewoon doen. Het enige dat ik hoef te doen, is iets meer vertrouwen.  

Mooie dag!

Hester

 


 

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer