Jill Jongejan

Branklets - Anklets for Brains

Hi! Mijn naam is Jill, 25 jaar oud en wonend in Amsterdam. Dit jaar kreeg ik voor de tweede keer in mijn leven te maken met de lange nasleep na een hersenschudding, wat in vaktermen het post commotioneel syndroom (PCS) genoemd wordt.

In deze Coronatijd hoorde ik geluiden om me heen van mensen die het thuiszitten na 2 dagen alweer beu waren en klaagden dat ze de muren op zich af zagen komen. Voor mensen met PCS, maar natuurlijk ook voor nog vele andere mensen met een belemmering of ziekte, is dit thuiszitten de dagelijkse gang van zaken. Het leek mij daarom een mooi moment om hier even stil bij te staan en geld in te zamelen voor de hersenstichting 😉.

Omdat een sponsoractie met een marathon rennen oid voor mij op dit moment ondenbaar is, startte ik Branklets, Anklets for brains. Dit zijn handgemaakte enkelbandjes die ik verkoop, waarvan de volledige opbrengsten ten goede komen aan de hersenstichting. Het is een win-win situatie voor eigenlijk iedereen want de koper krijgt een enkelbandje, de hersenstichting krijgt geld (en ik heb een rustig knutsel activiteitje dat mij geen hoofdpijn geeft.) Er zijn op het moment al zo’n 100 bandjes verkocht. 

Neem vooral een kijkje op https://instagram.com/bran.klet?igshid=h50hfkgw2gjh als je benieuwd bent.

Het idee is dat je geen bandje kunt kiezen, maar dat je wordt verrast met een enkelbandje, net zoals mensen worden verrast met hersenaandoeningen (alleen is dat natuurlijk niet zo leuk als een enkelbandje krijgen).

Houd je niet van enkelbandjes, maar wil je wel een donatie doen? Dat kan op deze pagina. Liefs, Jill.

Totaal opgehaald bedrag: € 859
Streefbedrag: € 150
Nog te gaan
Afgesloten

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 70

Anoniem

07-01-2021
€ 15

Anoniem

02-10-2020
€ 15

Anoniem

16-09-2020

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer