Jim Strolenberg

86 miljard puzzelstukjes - Jim's Dam tot Damloop

Ons brein bestaat om en nabij uit 86 miljard puzzelstukjes. En daar weten we steeds meer van. Maar ook nog heel veel niet. Want nog steeds staat de wetenschap voor een raadsel waarom een hersenaandoening zich voordoet. Wanneer je door een ziekte, een valpartij of op een andere manierschade aan je hersenen oploopt wordt je daarvoor behandeld door een huisarts of een specialist. Daarna is er vaak ook onzichtbare schade waardoor je dikwijls niet meer kan functioneren zoals voorheen. En daardoor hebben veel mensen met na een hersentrauma dagelijks moeite met - simpelweg - het leven.

Zo ook mijn moeder. Sinds een paar jaar heeft zij chronische klachten na een hersentrauma. Waardoor dat is gekomen? Na jaren van onderzoek is daar nog steeds geen antwoord op. En erger nog, er is ook niet echt een remedie voor haar klachten. Het is elke dag weer de vraag hoe zij zich zal voelen. Werken kan zij niet meer; afgekeurd. Met geluk heeft ze een goede dag en kan ze genieten van het weer, de achtertuin en haar planten. Op slechte dagen ziet ze de wereld vooral horizontaal vanaf de bank. En soms is dan het leven niet echt meer leven te noemen. En een goede vriend liep tijdens zijn werk een hersenschudding op. Na een paar jaar heeft hij daar nog dagelijks last van. Nu probeert hij langzaamaan de draad weer op te pakken. Iets wat hij veelal zelf heeft uit moeten zoeken. Want een stappenplan hoe je om moet gaan met hersenletsel was er niet. Gelukkig heeft hij nu ander werk, met minder prikkels.

En zo ken ik meerdere verhalen van mensen in mijn omgeving. En dat is niet zo gek, aangezien er bijna 4 miljoen mensen in Nederland zijn met een hersenaandoening. Dat is twee keer zoveel als er mensen op voetbal zitten.

Dus ik ren mee in de Dam tot Damloop voor mijn moeder, mijn vriend en voor iedereen die kampt met hersenproblemen. Om zo bij te dragen aan het feit dat straks de wetenschap één nieuw puzzelstukje kan plaatsen in de puzzel die we ‘ons brein’ noemen. 

Zou jij iets willen doneren? Alvast namens vier miljoen mensen: bedankt!

Jim

Totaal opgehaald bedrag: € 1.380
Streefbedrag: € 400

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 5

Rogier

16-09-2023
€ 30

Thijs

14-09-2023
€ 30

Anoniem

13-09-2023

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer