M
Marian Folkers-Vlaswinkel

Op de pedalen voor de Hersenstichting!!

5 juli 2021

 

Beste familie, vrienden, (ex)collega’s enz….,

Hier zijn we eindelijk weer!

Nu de coronaregels verder zijn/worden versoepeld, heb ik besloten de fietstocht dit jaar toch door te laten gaan, maar wel in kleinere opzet.

Op zaterdag 11 september a.s. ga ik samen met mijn naaste familie fietsen voor de Hersenstichting.

De afstand van 75 kilometer is helaas fysiek niet haalbaar. Ik ga echter wel proberen de 50 kilometer vol te maken.

Ik hoop natuurlijk wél dat jullie mij, en daarmee de Hersenstichting, willen sponsoren! 
Een bedrag per kilometer (met een maximumbedrag) of gewoon een vast bedrag, het is mij om het even. Elke Euro is er één voor het goede doel.

Alvast mijn harteliljke dank!!!

 

Groetjes,

Marian 

 

 

29 april 2020:

Hallo Allemaal,

Alle Corona perikelen hebben ons doen besluiten mijn Pedalen voor de Herstichtingtocht een jaartje uit te stellen.
Het is helaas niet anders. 

Ik blijf in training en hou jullie op de hoogte!!

Groet,
Marian

 

Hoe:
Donderdag 28 september 2017. Na een bijeenkomst rijd ik terug naar mijn werk. Daar aangekomen merkt een collega dat mijn spraak niet 100% is. Ik schuif het nog op mijn bezoek aan de tandarts de dag daarvoor. Mijn EHBO-collega vertrouwt het toch niet. Na een telefoontje met de huisarts, wordt een ambulance opgetrommeld. Ik stap er zelf nog in en in het ziekenhuis op de behandeltafel.

Onderzoek leverde toch een herseninfarct op. Behandeling met bloedverdunners wordt gestart. Helaas gaat het dan mis. In de andere hersenhelft ontstaat een bloeding. De behandelend arts zegt later dat ik pech heb gehad.

Wat:
Na de eerste 3 spannende dagen start de revalidatie. Eerst in het Maasstad ziekenhuis, later in revalidatiecentrum Rijndam in Rotterdam. Vlak voor Kerst mag ik naar huis. De eerste 6 maanden volg ik poliklinisch nog therapie in Rijndam. Daarna ga ik verder met fysiotherapie in zorgcentrum Rembrandt. Verder lig ik 1x per week voor therapie in het zwembad.
Naast de linkszijdige lichamelijke beperkingen, zorgen spasme, zenuwpijnen en vermoeidheid voor de nodige problemen.

Van een druk werkzaam leven (vaak meer dan 40 uur per week) naar een leven op de bank!! Daar zit niemand op te wachten. Gelukkig heb ik het een plaatsje kunnen geven en heb ik mijn afleidingen. Mijn elektrische Van Raam Driewieler zorgt ervoor dat ik het huis uit kan, wat boodschapjes kan doen en lekker uit kan waaien.

Waarom:
Nieuwe (kleine) uitdagingen zoeken. Dat is wat ik wil. Fietsen is mijn grote hobby geworden. Waarom dan niet voor het goede doel. Twee vliegen in één klap.
Tot op heden is 55 km mijn maximale afstand op een dag.

Mijn uitdaging is om op 6 juni 2020 75 km te gaan fietsen. Om daarmee ook iets zinvols te doen, heb ik besloten om er een sponsortocht voor de Hersenstichting van te maken.

Ik hoop dat met je/jullie (sponsor)bijdrage onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van een Beroerte/NAH (niet aangeboren hersenletsel) voort kan worden gezet.

Sponsoren jullie mij???!!!


Groetjes,

Marian

Totaal opgehaald bedrag: € 9.295
Streefbedrag: € 7.500

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 180

Anoniem

30-10-2021
€ 100

Anoniem

22-10-2021
€ 50

Anoniem

22-10-2021

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Nieuws

Bekijk alle

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer