Marianne Salentijn

Koningsdag 2022

Ter nagedachtenis aan Maaike

Mijn zus Maaike is 55 jaar geworden en volgende week zou ze haar 60ste verjaardag hebben gevierd. Ze leed sinds haar jeugd aan een auto-immuunziekte [SLE) maar overleed uiteindelijk aan een zeldzame en nagenoeg onbehandelbare hersenaandoening (Progressieve Multifocale Leuko-encefalopathie (PML)), veroorzaakt door het JC-virus. Dit virus kan opspelen als de immuniteit langdurig door medicatie is onderdrukt, zoals bij Maaike het geval was.

Op de Koningsdagen sinds haar overlijden heb ik (naast de verkoop van mijn eigen spullen) langzaam maar zeker afscheid genomen van haar spulletjes. Ze was een groot verzamelaar van T-shirtjes, spijkerbroeken, gympen, sjaaltjes, riempjes en wat al niet meer. Zo neem ik bij elke verkoop weer een beetje afscheid van haar.
De opbrengst van de volledige verkoop gaat naar de Hersenstichting.
Gezonde hersenen zijn zo belangrijk en onderzoek naar het voorkomen of behandelen van hersenaandoeningen is daarbij uitermate zinvol.

Totaal opgehaald bedrag: € 1.578
Streefbedrag: € 500
Nog te gaan
Afgesloten

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 20

Berend

27-04-2023
€ 15

Linda

03-05-2022
€ 10

Femmie

27-04-2022

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer