Wil de Reus

andere werelden

Henk Hartog (1926-2013) heeft na zijn arbeidzame leven als binnenhuisarchitect zich toegelegd op het schilderen. Onder de titel ‘Werelden’ heeft hij een serie schilderijen gemaakt welke nu ter verkoop beschikbaar zijn gesteld ten faveure van de Hersenstichting.

Het zijn schilderijen van ‘andere werelden’; kleur en textuur maken het verschil. Door te experimenteren met verfsoorten en techniek creëerde Hartog een reeks variaties op dezelfde basisvorm: een cirkel. De werelden prikkelen de fantasie. Zouden daar ‘mensen’ wonen? Kun je er lucht ademen? Lopen er dino’s rond?

Zijn inspiratie haalde hij uit de Nieuwe Zakelijkheid van de jaren ’30 en Nederlandse schilders/ontwerpers als Mondriaan en Rietveld. Ook de ingetogen architectuur en vormgeving uit Japan is in zijn minimalistisch georiënteerde werk terug te zien.

Deze schilderijen serie heeft een grote overeenkomst met onze hersenen. In de volksmond zeggen we weleens dat iemand van ‘een andere wereld is’. En net zoals bij de ‘andere werelden’ hebben we m.b.t. onze hersenen nog steeds veel vragen. Spijtig genoeg bestaan er veel verschillende hersenaandoeningen. 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Dit moet stoppen.

De schilderijen zijn te koop en de opbrengst komt geheel ten goede van de Hersenstichting. De tentoonstelling is vanaf 17 september tot 11 oktober te zien in ANNA, Amsterdamseweg 22 te Amstelveen. ANNA is geopend van wo-za van 14.00-23.00 en zo van 14.00-20.00.
https://www.anna-amstelveen.nl/evenementen

Totaal opgehaald bedrag: € 0
Streefbedrag: € 1.500

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer