Pink ladies

Als je Elfstedentocht wandelen in je hoofd hebt.

De elfstedentocht gaan we (Tietsje van Gelder-Bijlstra en Geesiena ten Hoeve) sowieso wandelen. Dit wordt de eerste keer om de tocht der tochten te wandelen. In de week van hemelvaart 'sil it heve'.

Het leek me een strak plan om daar een goed doel aan te verbinden. Na even nagedacht te hebben, kwam ik op het idee om de hersenstichting te kiezen als goed doel. Eerst een 'alleen' actie op touw gezet, maar gelukkig zijn we nu een echt team !

De naam van het team was eenvoudig bedacht: tijdens onze wandeltochten is roze wel een veelvoorkomende kleur. Hetzij in de kleding, hetzij in de schoenen. De bijnaam 'Pink ladies' werd al enige malen genoemd door mede-wandelaars . Hopelijk helpt het ook om onze actiepagina te vinden en op die manier (nog) meer aandacht te vragen voor de hersenstichting.

Als je mensen vraagt: "Wil jij mij ook sponsoren", dan zijn de meeste mensen eerst wat afwachtend. Als uitgelegd wordt dat we de elfstedentocht gaan wandelen 'voor de hersenstichting', dan gaat het gesprek meestal een andere kant op. Vooral als dan de uitleg komt dat de hersenstichting voor heel veel doelgroepen is, dan zijn de meeste mensen wel meer geneigd om er in ieder geval 'naar te kijken'. Meestal is het het snelste om mensen 'even' het directe linkje naar de actiepagina te sturen. 

Er zijn legio mensen die een verhaal en ervaring hebben. Zelf, of uit de directe omgeving. Wij vinden het belangrijk dat er nog meer onderzoek gedaan wordt naar de werking van hersenen en dat er mogelijkheden komen voor mensen met een aandoening in de hersenen.

Het heeft een grote impact op de betrokkene en de mensen in de omgeving als je geconfronteerd wordt met een aandoening of letsel in de hersenen. Je leven staat letterlijk op zijn kop.

De periode van revalideren (en hopelijk) herstellen gaat met vallen en opstaan. Alles wat zo vanzelfsprekend leek, gaat niet meer zonder er bij na te (moeten) denken.

We wandelen vijf dagen en hopen dat we tijdens die vijf dagen een stukje meer bekendheid geven aan de hersenstichting en na de finish een mooie financiële bijdrage bij elkaar hebben gekuierd. Alvast bedankt voor de steun en aanmoedigingen die iedereen ons geeft.

Foto's : Doede Pieter Westra en
           Wilpster Dauwtrappers

Totaal opgehaald bedrag: € 2.495
Streefbedrag: € 2.070
Nog te gaan
Afgesloten

Teamleden

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 25

Adri

29-07-2019
€ 20

Anoniem

25-06-2019
€ 25

Anoniem

23-06-2019

Nieuws

Bekijk alle

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer