Gemeente Ameland

Fietsen op Ameland

Op Ameland zijn ouderen actief in fietsgroepen die zijn opgericht vanuit het programma Doortrappen. Mede door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. 

Het aantal fietsongelukken van 55 plussers neemt nog altijd toe. Volgens de Fietsersbond zijn de meest voorkomende verwondingen breuken. Hoofdletsel is ongeveer 1 op 10 gevallen een probleem. Uit onderzoek van het SWOV blijkt dat fietshelmen de kans op hoofdletsel met zo'n 42 procent beperken. Het percentage hersenletsel kan zelfs met 53% dalen. Met het sponsorevent wil de fietsgroep aandacht vragen voor de fietshelm en het (samen) bewegen. De fietsgroep vraagt u om een donatie voor de Hersenstichting.

Totaal opgehaald bedrag: € 250
Streefbedrag: € 1.000
Nog te gaan
Afgesloten

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 250

Anoniem

28-07-2022

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

HersenVrienden

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer