Schoenen in de diepvries

Mijn voeten laten zich qua vorm het best omschrijven als kwik-kwek- en kwakpootjes. Zij zijn niet groot maar de linkervoet is nog een maatje kleiner dan de rechter. De ervaring leert dat nieuwe schoenen nooit lekker zitten. Ik moet altijd door een fase van blaren heen. Wel weet ik inmiddels  dat een schoen wel vaak rekt maar nooit krimpt. 

Om mijn nieuwe schoenen in te lopen heb ik deze keer de rechter geprobeerd op te rekken. Dat kan bij leren schoenen met natte kranten, sneakers met een föhn, kunststof skeelers door ze een kwartiertje in de oven op te warmen voor je ze aantrekt. Mijn nieuwe schoenen met Gore-Tex binnenvoering heb ik gevuld met een plastic zak met water en vervolgens in de diepvries laten overnachten. In theorie leek het een goed idee. Het effect was gering.  Toch maar naar de schoenmaker geweest. Rechterschoen oprekken en linkerschoen een halve cm ophogen. O ja, dat been is ook wat korter. Van kop tot teen overal is bij mij ruimte voor verbetering. Nu eerst maar gaan lopen. 

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer