Rachelle Huberts

200 KM tegen hersenletsel

Dat de hersenen bijzonder complex zijn heb ik zelf ondervonden. We weten sommige dingen wel over de hersenen, maar we weten ook heel veel niet. Veel te weinig eigenlijk, daarom ga ik mij inzetten voor de Hersenstichting. Zelf ben ik al jaren met onderzoeken bezig om erachter te komen wat er aan de hand is met mijn hersenen, hoe een valpartij met de fiets mijn leven voorgoed heeft kunnen veranderen. Maar vooral hoe we weer een normaal leven terug kunnen krijgen Of moeten gaan wennen aan een nieuw ‘normaal’ Ik kan een verjaardag of een restaurant met alle lopende gesprekken niet verdragen, net als bijvoorbeeld een stormachtige dag, felle zon of een festival. En zo zijn er nog tal van andere dingen die niet meer kunnen omdat mijn hoofd het simpelweg niet kan verwerken of niet zo snel kan schakelen. De klachten die daardoor opspelen zijn ernstig van een simpele hoofdpijn tot gevoelsverlies en krachtverlies in alle ledematen. Door deel te nemen aan de Drenthe200 op 28 december ga ik een uitdaging aan in een sport waar ik heel veel van hou, ook meteen de sport waardoor ik nu zo moet leven. Maar juist door in deze sport met mijn verhaal actief te blijven hoop ik een waarschuwing te zijn voor iedere fietser. En wil ik ook heel erg duidelijk maken dat een helm bij sportief fietsen geen keus is, maar gewoon pure noodzaak. Zonder helm was mijn situatie nog vele malen ernstiger geweest.

Totaal opgehaald bedrag: € 2.717
Streefbedrag: € 2.500
Nog te gaan
Afgesloten

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 15

Carola

25-04-2021
€ 7,50

Simone

25-04-2021
€ 50

ErgoDek, voor mens en arbeid

25-04-2021

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Nieuws

Bekijk alle

HersenVrienden

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer